Consell Escolar del dia 26 d’abril de 2011

L’únic punt de l’ordre del dia va ser per comentar els resultats de l’anàlisi de la presència de fibrociment al pati de l’escola.
A la reunió, a més dels membres habituals, van assistir n’Esther González (Regidora d’Educació de ‘Ajuntament de Cerdanyola), en Josep Vallcorba (Inspector d’Ensenyament de la Generalitat) i n’Antoni Sacristán (Tècnic de l’Ajuntament). Aquest darrer va exposar els resultats obtinguts de l’anàlisi de la presència de fibrociment al pati de l’escola.
Aquesta anàlisi, efectuada pels Laboratoris Echavarne, va tenir les següents fases: 1) Inspecció visual, 2) Cates del terreny (pati) als llocs més susceptibles de tenir fibrociment.
Els resultats de les cates van mostrar que gairebé tot el subsòl analitzat té restes de fibrociment. Llavors, la primera mesura que es va prendre va ser cobrir tota la zona afectada.
Respecte de les possibles formes de solucionar aquest problema, el tècnic va comentar que l’ única mesura efectiva és el confinament (que consisteix en cobrir tota la zona amb un material completament impermeable i després posar-hi terra a sobre).
Els tècnics estan treballant en aquesta solució, i el calendari previst de realització és el següent:
– Projecte de confinament: tenir el projecte i els tràmits administratius necessaris finalitzats a finals de juny.
– A partir de juny i durant el període de vacances fer tota l’obra de confinament.
– Al setembre, en principi, el pati estaria disponible.
La regidora va aprofitar per acomiadar-se de tota la comunitat educativa, i va comentar que això és un problema prioritari, però que en aquests moments no hi ha finançament, i de moment no se sap com es pot obtenir. Totes les administracions s’hauran d’involucrar, però de moment el problema de finançament no està solucionat. Això segurament ho haurà de fer el nou equip de govern de l’Ajuntament de Cerdanyola (sigui qui sigui …).
També es va comentar que estaria bé pensar en zones de pati alternatius al voltant del col•legi, per si arribat el moment de començar el curs l’obra no està acabada, tenir un lloc de pati alternatiu.
A mitjans de maig hi haurà un Consell Escolar per analitzar com evoluciona aquest problema.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s