Pla d’actuació pel confinament de l’amiant

Informem de les actuacions a realitzar i dels acords pressos en la reunió del divendres 11 de març de 2011 on hi eren presents el Sr. Lluís Baulenas, Director dels Serveis Territorials d’Educació del Vallès Occidental; la Sra. Esther González, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Cerdanyola; el Sr. Plancheria, inspector en cap; el Sr. Josep Vallcorba, inspector del centre; el Sr, Luque, del Departament d’Obres; la Neus Santos, directora del CIP Xarau; l’Ester Rivera, la nostra Cap d’Estudis; i la Mar Coma i la Joana Sánchez en representació de l’AMPA.

Després d’una posada en comú de la situació es comenta que estan treballant amb una hipòtesi:

 1. Es tracta d’un focus cantrolat amb peces que es poden haver desprès d’uns jocs antics o també part del material que s’hagi pogut utilitzar com a contenció de terres.

Les actuacions a realitzar per una empresa especialitzada en el tema de l’amiant, Laboratoris Echervarne, són o han estat les següents:

 • 04/03/2011, humitejar i volcar terra sobre la zona on es van trobar les restes. Mesura necessària per poder fer els estudis posteriors i que tots vam veure que portaven a terme mentre cel·lebràven la festa de Carnestoltes.
 • De l’11 al 13/03/2011, es fan cates (forats de 1’5 m x 1’5 m) per descartar nous focus de contaminació per amiant en tot el pati de terra del c/ de la Mare de Déu de Núria. Aquesta mesura obliga a inhabilitar el pati des de la tanca de fusta de l’entrada d’infantil fins l’hort.
  • Els resultats de les cates s’obtindran en uns 20 dies.

Amb els resultats a la ma ens podem trobar amb dues situacions:

 1. Si es confirma que la zona afectada es limita al lloc on es van trobar les restes, aleshores s’habilitarà de nou la resta de pati de dalt i es farà un confinament provisional de la zona. El confinament o l’extracció definitiva es faria durant la setmana santa.
 2. Si es confirmessin altres focus de contaminació, es mantindria inhabilitat tot el pati superior fins que es pogués fer el confinament definitiu, que depenent de les dimensions podria ser per setmana santa o s’hauria d’esperar a l’estiu.

A petició de l’AMPA i de la direcció de l’escola, el proper dilluns 14 de març les dues administracions (la Sr. Esther González, regidora d’Educació de l’Ajuntament, i el Sr. Josep Vallcorba, inspector del centre) estarien a les 9 h per poder fer els aclariments necessaris a les famílies.

Seguirem informant.

2 pensaments sobre “Pla d’actuació pel confinament de l’amiant

 1. ampaceipxarau diu:

  Mar i Joana, moltes gràcies per la ràpida i aclaridora informació.
  Ens veiem demà a les jornades POSEM GUAPO EL XARAU.

  Jordi Orta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s