Fibrociment al pati d’educació infantil

Com ja debeu saber el passat dimecres 23 de febrer una mestre de l’escola va trobar un tros d’uralita en el pati d’Educació Infantil del c/ Mare de Déu de Núria.

El mateix dia 23 via mail i el divendres 24 via telefònica es va comunicar el succés a la Regidora d’Educació de l’Ajuntament de Cerdanyola. El mateix dia 24 se’ns comunica que s’ha activat el protocol d’actuació en aquests casos i el dia 25 passa un tècnic de l’Ajuntament i es clausura el pati afectat.

El divendres de Carnestoltes, 4 de març, l’Ajuntament va enviar la brigada a l’escola (sense avisar a ningú) i van escampar 3 camions de sorra pel pati esmentat.

Des de l’AMPA hem demanat dos aclariments a la regidora d’Educació:

 1. Quin és el protocol d’actuació en cas de trobar fibrociment? Suposem que deu haver-hi un document escrit el qual serà públic i es podrà consultar. Seria interessant tenir també la temporització de les actuacions en cas que sigui un lloc d’utilització diària com és la nostra escola.
 2. Quines són les properes actuacions que es faran a la nostra escola? Voldríem saber QUI?, QUÈ?, QUAN?, COM? i PER QUÈ? de totes les actuacions que es realitzin a la nostra escola (i no tenir sorpreses com les de divendres). És important que informin a l’AMPA degut a la setmana blanca que tenim pel mig i a que el proper diumenge 13 de març tenim previstes les “JORNADES POSEM GUAPO EL XARAU” i els pares i mares de l’escola, juntament amb els nens i els i les mestres estarem treballant a l’escola i hauríem de saber fins on podem tocar.

Aquest mail enviat dissabte s’ha respost dient que s’han près les diligències necessàries, que les actuacions tècniques municipals estan supeditades a les instruccions de l’empresa i que per la premura hi ha actuacions que no es poden comunicar amb antel·lació (el mail el mateix dia ja serviria, però de moment no ho fan).

A més el diumenge 6 vam rebre un mail de la regidora amb les paraules següent:

 • “A causa de la problematica de l’amiant al pati queda suspesa temporalment l’obertura del pati els caps de setmana.”

Posteriorment, el dilluns 7, se’ns comunica vis direcció de l’escola que el principal motiu és que no hi ha ningú vigilant durant el pati obert els caps de setmana.

  En data dimecres 9 de maig a les 8 h l’AMPA no ha rebut cap de les dues coses que va demanar a l’Ajuntament (Protocol d’actuació i Temporització de les actuacions).

  Sabem, per vies no oficials, que el diamrts 7 a les 12 h la regidora d’educació va fer una visita al pati de l’escola amb un tècnic d’una empresa especialitzada. Però a hores d’ara no ens han comunicat res.

  Quan tinguem més informació la farem pública, de moment us enllacem una guia sobre fibrociment que va editar l’Ajuntament de Cerdanyola l’any 2008.

  Un pensament sobre “Fibrociment al pati d’educació infantil

  1. Anna Osuna diu:

   Moltes gracies per la informació, se de bona mà que les reunions de vegades son ensupides i llargues, estarem al tant de les actuacions i seguim en contacte

  Deixa un comentari

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  S'està connectant a %s