Reunió amb l’Ajuntament

Resum de la reunió del passat dimecres 5 de maig entre alguns membres de la junta de l’AMPA, la regidora d’educació; Esther González, i la cap dels serveis educatius de l’Ajntament, Rosa M. Pallarès.

La regidora comença a explicar com es va trobar la situació quan ella va accedir al càrrec: està dissenyat del curs 2004-05 com una zona on anirà una escola bressol, un CEIP i una zona esportiva.

A la reunió de presentació amb els SSTT (Serveis Territorials) li diuen que la natalitat a Cerdanyola ha disminuït, s’assabenta de que està pendent la remodelació del Xarau en aquest moment. Es decideix aturar per el descens de la natalitat al 2008.

Línia P3:

–        Diu que sembla ser que hi ha 12 famílies de la Sínia que s’han quedat fora.

–        Li comentem que probablement sigui alguna més procedent d’altres escoles.

–        Ha parlat amb el Delegat Territorial, li ha demanat que s’ho replantegi. Suposaria un mestre de P3. Ha fet gestions telefòniques i Alcaldia també les ha fet. Espera resultats positius. Es sabrà en breu (aquesta setmana?). Li va demanar la reunió ella. Es parla d’una mestra més durant un curs!!!

Tancament- Trasllat Xarau:

–        Creiem que l’escola no és necessària. La voluntat és quedar-nos al Xarau. Perquè ens l’estimem i demanem les reformes.

–        No vol entrar en política.

–        Es tracta d’una construcció subvencionada per projecte URBAN al 50%. Hi ha un conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament. Aquest últim pot proposar de trencar-lo, però és una decisió de l’ajuntament.

–        Quan van saber això van prioritzar el pont, per a transeünts i per cotxes.

–        Li demanem que això és un tema que porta temps, que quan es valora el trasllat i qui ho valora.

–        Ens comenta que hi ha un reunió de directors de primària (13 de març o 13 d’abril) que proposen el trasllat del Xarau, tenint en compte que si no hi ha nens i s’obre una escola nova, tenen totes les de perdre (acabar morint l’escola). Ella, la regidora, no decideix el trasllat o no trasllat. Atenent a la petició dels directors de primària, es posa en contacte amb el director de SSTT.

–        Recorda que l’ajuntament no té competència en matèria educativa.

–        A dia d’avui quina és la seva opinió? Es poden replantejar tota la situació de l’obra nova. Allò és una inversió URBAN i per tant s’ha de valorar que es fa amb aquests diners que té la Generalitat.

–        La Generalitat ha dit, per activa i per passiva, que no faran remodelacions (ho fan des de fa dos cursos).

–        La potestat d’aturar les obres és de la Generalitat.

–        L’ajuntament té l’obligació de cedir terrenys (els del CEIP Collserola van ser al cedits al 04-05). Al 2006 es signa aquest conveni.

–        A la Rosa M, li fa vergonya ara anar a  SSTT i demanar tot el contrari del que fa un temps està demanant (des de la reunió de directors). Creu que ha faltat un pas , que és la informació a les famílies. Ara falta un altre pas, els dels directors que van proposar-ho.

–        Parlem de remodelació integral i de si els diners per a l’escola nova es poden posar en una altra partida per a poder fer la remodelació total del centre.

–        El Gregori demana el recolzament de l’ajuntament. Ella trucarà ara a alcaldia, el govern ho ha de valorar i no pot donar resposta ara. La portarà la Rosa a la reunió de demà.

–        Ens demana que no podem parar el projecte sense un compromís ferm, perquè ens podem quedar sense cap de les dues coses.

Recordar que la Rosa ha parlat de que allà es podria fer l’Escola d’Adults.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s