Reunió amb el Departament d’Educació

Resum de la reunió als Serveis Territorials del Departament d’Educació entre alguns membres del Consell Escolar del Xarau i diferents membres dels Serveis Territorials. Tambéhi assisteix per part de l’Ajuntament la Rosa M. Pallarés.

1) Trasllat de l’escola Xarau.

El director del SSTT ha donat una explicació cronològica dels fets, tot remarcant que sempre han anat de la ma amb l’ajuntament de Cerdanyola:

 • Aproximadament sobre el 2006, veient el cens de nens, (670) es creu convenient crear una nova escola. Tant la Generalitat com l’ajuntament veuen oportú utilitzar aquests terrenys per fer tot el complex que ja coneixem esportiu, escola bressol i Ceip (després de fer els estudis pertinents de les condicions del terreny).
 • Cap al 2007 la Generalitat no veu clar el tema del cens, ja que aquest comença a tenir una tendència a la baixa (601 nens). Llavors es comencen a plantejar qué fer, si una remodelació del Xarau o una nova escola, donat que entenen que només pot ser-hi una de les dues.
 • Quan veuen que el cens del 2008 és de 606 nens i al 2009 es de 560 veuen clar que no poden tirar endavant l’escola nova i a partir d’aquest moment és quan es plantegen el tema de la remodelació o el trasllat del Xarau (ens comenten que això s’havia parlat amb els dos governs, anterior i actual i que tots dos van valorar que el millor pel futur del Xarau era el trasllat). Afegeixen a més, que donades les dificultats econòmiques actuals, cap al febrer de 2010 valoren de forma positiva i més ferma l’opció del trasllat.
  • En aquest moment ens expliquen, sota demanda nostra, qui paga en cadascuna de les situacions (trasllat o remodelació), per la qual cosa acabem entenent que aquest també es un dels motius pel qual tiren cap al trasllat.
 • Amb el canvi de govern municipal, s’atura tot fins parlar amb l’actual (Bellido ja estava avisat per la Generalitat de que deixés el tema lligat amb el nou govern).
 • Rosa M. Pallarés ens ha comunicat en mig de la reunió la posició de l’ajuntament, cosa que li vam demanar ahir. I aquesta ha sigut la següent: l’ajuntament revisarà amb el departament tot l’acord, ja que l’Ampa del Xarau s’hi oposa, però també ens diu que el govern municipal adoptarà la decisió “que no faci minvar serveis a cap barri de la ciutat”, amb la qual cosa ja tenim molt clara la postura de l’ajuntament.
 • També ens comunica que avui mateix s’ha convocat al president de l’Ampa a una reunió el proper dia 12 de maig a les 17h.
 • Tots dos governs veuen clar que el trasllat del Xarau es l’opció millor tant per futur de la nostra escola com per la resta de ciutadans (barri Farigola).
 • Els pares en tot moment hem manifestat que la nostra única opció vàlida era la remodelació del Xarau (ho hem dit totes les vegades que hem obert la boca) i els hem fet saber que no ens ha agradat gens que ningú hagi volgut saber qué opinàvem.
 • També els fem saber que si ens donen un NO rotund a la remodelació “poden donar-se situacions que no agradaran”. Això no ha agradat gens, i ens han dit si volíem fer xantatge. Nosaltres hem dit que el que estàvem fent és transmetre les opinions que a dia d’avui té l’Ampa del Xarau. També diuen que estan molt sorpresos de la nostra actitud ja que no entenen que no estiguem d’acord a tenir un cole nou (amb totes les instal·lacions addicionals al costat).
 • Nosaltres demanem que tot el procés explicat a la reunió també es pugui explicar a les families i Rosa M. Pallarés ens diu que proposarà a la regidora que a la reunió del dia 12 pugui venir (a més dels representants de l’ajuntament) algú de SSTT per donar explicacions a les famílies.
 • Des de l’Ampa demanem al director de SSTT qué dir a les familes i ens traslada que la postura conjunta de les dues administracions es que el trasllat es el millor pel Xarau.
 • Trino demana copia dels plànols però Pallarés diu que encara no pot ser per què s’ha d’aprovar.
 • Per últim, es diu que la Generalitat treballa conjuntament amb l’ajuntament i que serà aquest qui explicarà tot el necessari a la comunitat educativa.

2) “Possible” tancament de la segona línia de P-3.

 • Aquest tema ha anat molt més ràpid.
 • Segons la Generalitat el tema està lligat al trasllat, (mantindran la doble línia si hi ha trasllat. En cas contrari no hi ha cap opció a mantenir-la.
 • Ho argumenten dient que ara poden defensar el manteniment de la segona línia ja que en el cole nou hi haurà dos línies, i per tant es pot fer l’esforç de mantenir-la ara per fer el trasllat amb les dos línies en funcionament.
 • Queda molt clar que si no hi ha trasllat no hi ha segona línia pel curs vinent.
 • A més, s’agafa el compromis de tenir 1 profe més per aquests segona linea.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s